• שבת ומועדים
  • הדלקת נרות

הקדמה חריגה למועד הדלקת נרות חנוכה

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ז כסלו תשס"ט
שאלה
המשרד בו אני עובד, גדול יחסית ובו הרבה חילונים אשר ספק אם מדליקים נר חנוכה. השאלה לגבי מועד ההדלקה, האם ניתן להקדים ההדלקה למועד השקיעה? האם אפשר לראות בזה כפירסום הנס בפני עובדי המשרד אע"פ שטרם חלפו 20 דקות ממועד שקיעת החמה?
תשובה
משרד אינו בית ואינו המקום להדלקת נר חנוכה. אם אתה רוצה בכל זאת להזכיר לעובדים שחנוכה היום אתה יכול להדליק בלי שם, כגון: ברוך אתה מלך העולם אשר קדשנו..., וכן שעשה נסים ואח"כ לשיר מעוז צור הזמן המוקדם ביותר הוא 3.40.