- הלכה
- מגע ותערובת בין בשרי לחלבי
שאלה
מה דין תבנית אפייה בשרית שבטעות הדיחו אותה במטלית חלבית? האם וכיצד ניתן להכשירה?
האם וכיצד ניתן להכשיר ספלי קרמיקה המשמשים למשקאות חלביים שסובנו בטעות במטלית בשרית?
האם וכיצד ניתן להכשיר ווק (מחבת טפלון) ששימש לבישול מאכלי בשר בלבד, אבל סובן במטלית חלבית?
כל הכלים הנ"ל אינם בשימוש כבר למעלה משמונה חודשים.
תשובה
אם ההדחה נעשתה במים שאין היד סולדת בהם, היינו במים שיכולת להניח בהם את ידיך ולשפשף את הכלים, אין חשש, מפני שהכלים בולעים רק בחום שהיד סולדת בו. ולכן גם אם טעית והידחת בטעות במטלית חלבית כלי בשרי או להפך, הכלים לא נטרפו, ורק צריך לראות שלא נשאר עליהם שאריות מהמטלית, ומותר להשתמש בהם. גם אם ישנו ספק מסוים שמא המים היו בחום שהיד סולדת בהם, אם המטלית היתה עם סבון, הרי שלמרות שהיא חלבית, הטעם שבה פגום, ושוב אין היא אוסרת את הכלים שניקו בעזרתה.