• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות לתלמידי ישיבה

לימוד תורה והתנדבות

הרה"ג דוב ליאור

י"ח מרחשון תשס"ד
שאלה
א.האם יש להקדיש את בין הזמנים ללימוד תורה בלבד או שמא יש לעשות מאמץ ולהתנדב/לעסוק בפעילות של גמילות חסדים? ב.האם עיסוק בפעילות התנדבותית/גמילות חסדים בזמן זהו ביטול תורה?
תשובה
א. אכן, "בין הזמנים" הוא זמן נפלא לעסוק בגמילות חסדים וכך האדם גם "נח" מלימוד אינטנסיבי (כמובן שצריך להמשיך ללמוד בבין הזמנים אך לא באותה עוצמה של "הזמן") וכמובן שהוא מקיים את מצוות גמילות חסדים. ועל זה הגמרא אומרת שמי שאומר שיש לו רק תורה (ולא גמ"ח) אז גם תורה אין לו! ואני ממליץ במיוחד על גמילות חסדים של עזרה לאנשים ביש"ע. ב. כמובן שזה לא ביטול תורה.