• שאלות אקטואליות

ביקור האפיפיור

הרה"ג דוב ליאור

א סיון תשס"ט
שאלה
האם יש משהו שהרבנים או הציבור יכולים לעשות כנגד ההתרפסות של העם, התקשורת והשלטונות מול ביקור האפיפיור?
תשובה
זו שאלה כאובה. המדיניות של ההתרפסות, הכניעה והשפלת עם ישראל. זה לא כל כך העם אלא יותר של התקשורת והמדינאים. אני חושב שכל אחד מהעם צריך לכתוב ולפרסם שהוא מסתייג מכל התרפסות הזו וכל הכבוד שנתנו לו. אם האדם הזה לא מכיר במדינת ישראל, בשביל מה נציגים רשמיים של המדינה שלנו הולכים להיפגש איתו?! אם הוא בא בתור אדם פרטי בסדר אבל לתת לא כבוד, בשביל מה?! הוא אפילו לא גינה את האנטישמיות. שום כבוד לא יצא מזה לעם ישראל וצריך להודיע שהמדינאים עשו זאת על דעת עצמם.