• ביצים

בדיקת דם בביצים ביתיות

הרה"ג דוב ליאור

ג תמוז תשס"ט
שאלה
ביצים מתרנגולות שאני מגדל באופן חובבני, מה דינם לגבי בדיקה מדם: א. אם אין זכרים בסביבה? ב. כשיש זכרים בסביבה? ג. במקרה שיש צורך לבדוק, איך עושים כשמכינים ביצה קשה?
תשובה
א. אם בטוח שאין שום זכרים (הגמרא אומרת שאפילו כשיש מרחק שישים בתים הם עוד יכולים להגיע), זה מקום סגור ותרנגולים לא יכולים להיכנס, זה נחשב כלול סגור. ב. כשיש זכרים שיכולים לבוא אף ממרחק, כגון: שהמקום לא סגור, יש לחשוש ולבדוק. ג. בדרך כלל מבשלים שלוש ביצים ביחד שיהיה ביטול ברוב.