• תורה, מחשבה ומוסר
  • שאלות פרטיות בסוגיות שונות

פירות שהוכשרו לקבל טומאה

הרב בנימין במברגר

כ"ה אייר תשס"ט
שאלה
בבא מציעא דף כב - "וכי יותן מים על זרע" - אם נרטבו הפירות מהטל ובעל הבית ראה שנרטבו ושמח אזי הפירות הוכשרו לקבל טומאה - השאלה למה הוא אמור לשמוח שהפירות הוכשרו לקבל טומאה?( מה שחשבתי שדוקא פירות שלא הוכשרו לקבל טומאה עדיפים- קלים יותר לשימוש למי שהקפיד על עינין טומאה וטהרה) מה היתרון בפירות שהוכשרו לקבל טומאה לעומת פירות שלא הוכשרו?
תשובה
הוא לא שמח שהוכשרו לקבל טומאה אלא הוא שמח שהם נרטבו. פירות רטובים נראים מבריקים וטריים יותר ואם הוא מתכוון למכור אותם באותו יום אזי טוב לו שהם נרטבו. אם הוא שמח ורוצה ברטיבות של הטל אז הפירות מוכשרים לקבל טומאה.