• שליח הציבור

תפילת שליח ציבור שהתפלל יחיד

הרב אליעזר מלמד

כ"ו כסלו תשס"ד
שאלה
בבוקר קבוצת מתפללים ללא מנין מתפללים כיחידים, גמרו את תפילת שמונה עשרה והנה מגיע לבית הכנסת מתפלל העשירי המשלים מנין. האם מותר לאחד מתוך התשעה להתפלל מחדש את השמונה עשרה עם קדיש וקדושה או רק לאותו עשירי מותר להתפלל שמונה עם קדיש?
תשובה
רק לאותו עשירי מותר להתפלל ולומר את שלוש הברכות הראשונות בקול ויענו אחריו קדושה, ואח"כ יוכל לומר קדיש. וכן לפני ברכות ק"ש יוכל לומר חצי קדיש וברכו. ועיין בפניני הלכה תפילה יט, ט. לתשובת הרב יעקב אריאל.