• שאלות נוספות

יחס ההלכה למצב הגרושים במדינת ישראל

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ"ב אב תשס"ט
שאלה
מה דעת כב’ הרב על מצב הגרושים בישראל. מצד אחד, הולכים לפי חוקי המדינה כך שהגבר לא מקבל את מה שמגיע לו לפי ההלכה וצריך להתחלק הכל חצי חצי, מצד שני, לוקחים רק את הקטע של תשלום המזונות ורק הגבר צרך לשלם. וכך יוצא עוות נוראי שאפילו אם האישה מרוויחה הרבה (לפעמים אפילו בזכות הגירושים כי עכשיו יש לה ימים חופשיים לעבוד כשהבעל שומר על הילדים) הגבר צריך לשלם לילדים. ומה שיוצא שבעצם גבר גרוש שמרוויח 5,000 ש"ח בחודש צריך לשלם יותר ממחצית לתשלום מזונות ובעצם לא יכול לבנות חיים חדשים. מה דעת ההלכה על כך ולמה לא מנסים לשנות החוק בכנסת?
תשובה
אכן צריך לשנות את החוק במדינה ולעשות אותו שויוני. כעת החוק מקפח את הבעלים. לפוסקים אין דרך לתקן כי מי ישמע להם.