• נטילת ידים לסעודה ופירות

נגיעה ביד לאחר נט"י

הרב ש. יוסף וייצן

כ"ד תשרי תש"ע
שאלה
א. אם מישהו נגע לי ביד לאחר שנטלתי ידיים, האם צריך ליטול שוב? ב. אם צריך ליטול שוב, והסיבה היא משום שטימא לי את היד, מה הדין כאשר מישהו שנטל ידיו נגע לי ביד? ג. ראיתי שאסור לנגב את הידיים בבגדים משום שקשה לשכחה, מה זאת אומרת?
תשובה
א. אם מישהו נגע בך לאחר הנטילה יש ליטול שוב אולם בלי ברכה. ב. אם מישהו שנטל ידיו, וידיו טהורות, נגע אין צורך ליטול שוב את הידים. ג. אין לנגב בבגדים במקום שיש אפשרות לנגב בדבר אחר. במקום שאין דבר לנגב בו אזי ינגב בבגד, ועדיף בגד שיכול לפשוט מעליו.