• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

נייר טואלט בשבת

הרב ש. יוסף וייצן

ט"ו אלול תשס"ט
שאלה
האם יש אפשרות להתיר לכתחילה שימוש בנייר טואלט בגליל [לא חתוך], לחתוך בזמן שימושו בשבת, אולי משום פסיק רישא דלא ניחא ליה או משום מלאכה שאינה צריכה לגופא או על סמך היתר אחר, כי סך הכל זה מאוד שימושי ולא משמעותי?
תשובה
יש איסור לחתוך נייר טואלאט משום איסור מחתך. אולם אם אדם חותך בשינוי בצורה שאין הוא מקפיד על צורת החתיכה יש בכך איסור מדרבנן. במקום שאדם נקלע למצב שאין נייר חתוך המוכן מראש התירו משום כבוד הבריות לדחות איסור דרבנן ומותר לו לחתוך בשינוי כדי שיוכל לנקות עצמו.