• שבת ומועדים
  • עירובין

טלטול בשבת - לתימנים מותר?

רבנים שונים

כ"ה מרחשון תש"ע
שאלה
יש לי חבר תימני, ולטענתו יהודים, עוד בתימן, ועד היום, נוהגים לטלטל בשבת, אף במקומות שאין עירוב, כל עוד מדובר באוכל או בצורך אוכל לשבת עצמה. האם יש מקור למנהג זה או שמא זו טעות שהשתרשה בקרב ציבור מסויים?
תשובה
אם מעט מזעיר, פרצו להם גדר. לא עלינו למהר, את משוגתם לבאר. כי אין שום מקור והיתר, ולא תנא דמסייע ועוזר. לטלטל בלא עירובי חצר, ושגגה יצתה מלפני החבר. וה' מכשול מדרכנו יסר, ובאור תורה פנינו יאר. הרב ישי ואדעי