• שאלות כלליות

התנגדות הלכתית לשעון קיץ

רבנים שונים

ט"ז תשרי תש"ע
שאלה
האם יש התנגדות הלכתית למעבר בין שעון קיץ לחורף ולהפך? אם כן, מדוע? כמו כן, האם יש התנגדות הלכתית לאחר את זמן המעבר לשעון החורף, לטובת ניצול טוב יותר של משאבים טבעים?
תשובה
המעבר בין השעונים הינו עניין של תועלת ונוחות ציבורית בלבד. במסגרת שיקולי הנוחות הציבורית, יש מחברי הכנסת שומרי המצוות שטענו בדיונים על מועד החלפת השעון שיש אנשים ששעון קיץ יגרום להם קושי בצום יום כיפור, בשל 'התארכותו' של הצום (התארכות שלמען האמת היא מדומה לחלוטין, שהרי תחילת וסוף הצום תלויים רק בשקיעה). חג שמח הרב יעקב כהן.