• שאלות כלליות

דרך התשובה ע"פ משנת הרב זצ"ל

הרב ש. יוסף וייצן

י מרחשון תש"ע
שאלה
למדנו בבית המדרש של הרב זצ"ל שאם יבוא אדם לחדש בענייני התשובה אך לא מתוך מבט ישר אל הופעת הקץ המגולה ואור הישועה הזרוחה - לא יוכל לכוון לאמתתה של תורה (ע"פ האגרת המפורסמת להגאון הרב חרל"פ זצ"ל). לאחרונה ישנם כנסים וכדומה של ישיבות מבית מדרשנו העוסקים בכיצד מחזירים בתשובה וכו’ ורבים רבים מהמדברים שם לא ממש עונים להגדרה הנ"ל של הרב זצ"ל. האם משהו השתנה? כיצד יש להתייחס לזה?
תשובה
הרב באר שכדי להחזיר בתשובה יש להכיר את נפש הדור. יש צורך להבין את מה שהדור מחפש. מעבר לכך יש צורך ללמד זכות על הדור. רק מכוח לימוד זכות ניתן לעורר בתשובה. הערונות האלו נכונים להיום. גם בכנסים האלו אני מניח שהעיצות הטובות קשורות לכך שצריך להבין את האופי והתכונות של דור הגאולה. ובודאי שהתנאי להשפעה היא בכך שבאים מתוך מבט של אהבה ולימוד זכות.