איך אדע מהו היעוד שלי בחיים?

הרב יעקב כהן

כ"ז מרחשון תש"ע
שאלה
יש לי שאלה שרובצת על הלב שלי כבר הרבה זמן: איך אני יודעת שמילאתי את היעד שלי בחיים? הרי ה’ שלח אותי לעולם בשביל משהו מסוים, איך אני יודעת שאני בדרך הנכונה?
תשובה
את יכולה להסיר כל דאגה מליבך. ה' מכוון אותך למקומות המתאימים, להתמודדויות המתאימות, לאתגרים המתאימים ולמשימות המתאימות לך, בכל יום ובכל שעה. ה' נתן לנו גם את הזכות להיות שותפים בהכוונה של חיינו - ככל שאדם גדל ומכיר את עצמו יותר הוא יודע יותר מהן נטיות נפשו המיוחדות, ובהתאם לכך מכוון את חייו. כל זאת לא מתוך לחץ למצוא את תפקידנו, שכן הכרת האדם את עצמו אינה דבר שבא ברגע אחד, אלא בשלב מסוים בחייו אדם מכיר בעצמו, באופן טבעי, מהן תכונותיו וכישוריו. אציין כי ההיכרות של האדם עם עצמו לא אמורה להיעצר אף פעם, ובכל שלב בחיים יכול אדם לגלות בעצמו כוחות חדשים שלא הכיר לפני כן, כי באמת בתוך כל אדם חבויים כוחות אינסופיים, וכדי לגלות אותם צריך פשוט לתת לחיים לעשות את שלהם, בשמחה ובלי לחץ, ובהתאם לחיים המתפתחים והמשתנים יכוון האדם את דרכו. לסיכום, את לא אמורה לנחש מהו תפקידך שה' ייעד לך בעולם. אם ה' שם אותך בעולם - אות הוא שהוא סומך עלייך שיש לך יכולת לחיות בצורה נכונה לאורה של תורה. ואם את משתדלת באמת לעשות את רצון ה', מתוך ידיעה שלא נולדת מושלמת מצד אחד, ומצד שני אין סוף ליכולת להתקדם בעבודת ה' ובקרבת ה', אז ודאי הוא שתמלאי את יעודך. בהצלחה רבה. האם אפשר לדעת מה באתי לתקן בגלגול?