• חוץ לארץ

ישיבה בחו"ל בגלל איכות חיים

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

י"ט טבת תשס"ד
שאלה
האם יש היתר לגור בחו"ל ללא בעיות רפואיות, כלכליות או כל בעיות שהן, אלא אך ורק משיקולים של "איכות חיים"? מה אפשר לטעון כלפי יהודים דתיים מאוד שאינם מוצאים לנכון לגור בארץ?
תשובה
אכן מעלותיה של ארץ ישראל מפורסמות דברו עליהם הראשונים בהרחבה הכוזרי והרמב"ן ועוד. ופלא גדול על יהודים דתיים שמקפידים על כל ההידורים במצוות וממשיכים לגור בחו"ל שנאמר עליהם כל הדר בחו"ל כאילו אין לו אלוקים וכאילו עובד עבודה זרה. ומה יש יותר גרוע מזה. ואיך אפשר לוותר על מעלותיה של ארץ ישראל. אני לא יודע הסבר להתעכבותם של יהודים דתיים בחו"ל בלי סיבה מוצדקת.