• הפרדת הכלים

אחסון כלים חלביים ובשריים בכיור אחד

הרב בנימין במברגר

ל מרחשון תש"ע
שאלה
בתי נכנסת לבית שכור שבו כיור אחד בלבד. האם ניתן להכניס כלים בשריים וחלביים (בנפרד ולא ביחד) לכיור? האם רשת עוזרת?
תשובה
במצב שיש רק כיור אחד ניתן לשטוף בו גם כלים בשריים וחלביים אולם לא ביחד. יש להקפיד גם שלא לשטוף כלים בשריים מעל חלביים ולהפך אלא לדאוג לנקות את הכיור משאריות אחרי כל שטיפה. כמו כן, אין להניח את הכלים ישירות על הכיור אלא לקנות משטחים לבשרי ולחלבי ולהניחם בכיור לפי הכלים שהכיור משמש להם. על המשטחים להיות באופן שהמים זורמים מהם בקלות ולא מצטברים בכיור. יש שמצריכים גם שתהיה מסננת שונה לבשרי ולחלבי. יש להימנע מלהניח כלים חמים על קרקעית הכיור עצמה. (הכשרות פרק א סעיף טו)