ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

הכשרת סכין קרמית | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


ט"ו טבת תשע"ו

הכשרת סכין קרמית


הרבנות הראשית לישראל

שאלה:
שלום כבוד הרב
סכין קרמית בשרית שהשתמשו בה לחתוך אוכל חלבי חם (פשטידה חלבית וכדו’), וכן להיפך, האם אפשר להכשיר את הסכין?
אם כן באיזה דרך?

תשובה:
ב"ה
שלו-ם וברכה
סכין קרמית עשויה מחומר הדומה לקרמיקה. לכן אם חתכו בו בשר וגבינה שהיו בחום של היד סולדת או היו חריפים הסכין נטרפה. ההכשרה קשה לכן לכתחילה יש לחכות שנה ואחר כך להגעיל את הסכין. מי שמקל להגעיל 3 פעמים יש לו על מי לסמוך.
בברכה
הרב חגי בר גיורא


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il