- הלכה
- הפרדת הכלים
הכשרת סכין קרמית
שאלה
שלום כבוד הרב
סכין קרמית בשרית שהשתמשו בה לחתוך אוכל חלבי חם (פשטידה חלבית וכדו’), וכן להיפך, האם אפשר להכשיר את הסכין?
אם כן באיזה דרך?
תשובה
ב"ה
שלו-ם וברכה
סכין קרמית עשויה מחומר הדומה לקרמיקה. לכן אם חתכו בו בשר וגבינה שהיו בחום של היד סולדת או היו חריפים הסכין נטרפה. ההכשרה קשה לכן לכתחילה יש לחכות שנה ואחר כך להגעיל את הסכין. מי שמקל להגעיל 3 פעמים יש לו על מי לסמוך.
בברכה
הרב חגי בר גיורא