- הלכה
- מגע ותערובת בין בשרי לחלבי
עירבוב בין בשר לחלב
שאלה
א. יש לי צלחת בשרית שלאחר יותר מיום שלא השתמשתי בה נפלה עליה חתיכת גבינה צהובה רותחת. לאחר מספר ימים התבלבלנו בין הצלחות וכך יש לנו 4 צלחות שנראות אותו דבר שעל אחת מהם נפלה הגבינה. מה לעשות עם ארבעת הצלחות?
ב. יש לי סכין חלבי שלאחר שיותר מיום לא השתמשתי בו חתכתי איתו בשר חם. מה דין הסכין והבשר?
תשובה
א. הגבינה שנפלה לצלחת הבשרית נקראת "נותן טעם לפגם", ומכיוון שאיסור בשר בחלב הינו דרבנן (שהרי האיסור הינו של גדי בחלב אימו, ומדרבנן אסרו לאכול כל אוכל חלבי לאחר כל מאכל בשרי), וכן הגבינה בטלה ברוב - מותר להשתמש בצלחות אלו בתור צלחות בשריות. אך מי שרוצה להחמיר יכול להטביל צלחות אלו במים רותחים שלוש פעמים (אפילו של חרס) ותבא עליו ברכה.
ב. רק כאשר השתמשו בסכין חלבי (שנגע באוכל חלבי רותח) בן יומו (שנגע בחלב הרותח ב24 השעות האחרונות) לבשר רותח, אז הבשר שהסכין נגע בו הינו אסור וצריך לחתוך את מקום החיתוך ואפשר לאכול את השאר, ואת הסכין צריך להכשיר. אבל בכל מקרה אחר (אם הסכין אינו בן יומו או הבשר אינו רותח וכו') הבשר והסכין מותרים.
כל מיני שאלות
הרב חיים שריבר | י"ב מרחשון תשע"ו
בשר בחלב בטעות
הרב אליעזר מלמד | י"א ניסן תשס"ב
לחמניה שחוממה במיקרו טרף
הרב יצחק גרינבלט | כ"ג שבט תשפ"ב
חלב חם על צלחת בשרית בת יומה
הרב רואי מרגלית | ה אדר א' תשפ"ב

הרה"ג דוב ליאור
לשעבר אב"ד ורב הישוב קרית - ארבע. נשיא ישיבת "בית אורות"

אורח מעדה אחרת
ל שבט תשס"ב

חיוב תפילה לנשים
ל שבט תשס"ב

’גרטל’ בתפילה
ל שבט תשס"ב

יין שביעית בפורים
ו אדר תשס"ב
מציאת אבידה
הרב משה מאיר אבינר | י"ח אייר תשפ"ב
קיום מצוות בתהליך גיור
הרבנות הראשית לישראל | י"ח אייר תשפ"ב

זריקת ציפורניים של תינוק
הרב עזריה אריאל | י"ח אייר תשפ"ב
