ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

עירבוב בין בשר לחלב | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


ט שבט תשס"ד

עירבוב בין בשר לחלב


הרה"ג דוב ליאור

שאלה:
א. יש לי צלחת בשרית שלאחר יותר מיום שלא השתמשתי בה נפלה עליה חתיכת גבינה צהובה רותחת. לאחר מספר ימים התבלבלנו בין הצלחות וכך יש לנו 4 צלחות שנראות אותו דבר שעל אחת מהם נפלה הגבינה. מה לעשות עם ארבעת הצלחות?
ב. יש לי סכין חלבי שלאחר שיותר מיום לא השתמשתי בו חתכתי איתו בשר חם. מה דין הסכין והבשר?

תשובה:
א. הגבינה שנפלה לצלחת הבשרית נקראת "נותן טעם לפגם", ומכיוון שאיסור בשר בחלב הינו דרבנן (שהרי האיסור הינו של גדי בחלב אימו, ומדרבנן אסרו לאכול כל אוכל חלבי לאחר כל מאכל בשרי), וכן הגבינה בטלה ברוב - מותר להשתמש בצלחות אלו בתור צלחות בשריות. אך מי שרוצה להחמיר יכול להטביל צלחות אלו במים רותחים שלוש פעמים (אפילו של חרס) ותבא עליו ברכה.

ב. רק כאשר השתמשו בסכין חלבי (שנגע באוכל חלבי רותח) בן יומו (שנגע בחלב הרותח ב24 השעות האחרונות) לבשר רותח, אז הבשר שהסכין נגע בו הינו אסור וצריך לחתוך את מקום החיתוך ואפשר לאכול את השאר, ואת הסכין צריך להכשיר. אבל בכל מקרה אחר (אם הסכין אינו בן יומו או הבשר אינו רותח וכו') הבשר והסכין מותרים.

שוכתב משו"ת טלפוני

ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il