• הפסק בתפילה

מי רגלים בתפילה

הרב שלום אילוז

י"ב תמוז תש"ע
שאלה
הרמב"ם כותב: "היה עומד בתפילה ונטפו מי רגלים על ברכיו ממתין עד שיכלה המים וחוזר למקום שפסק; ואם שהה כדי לגמור את כל התפילה, חוזר לראש". לא הבנתי כ"כ ולכן רציתי לשאול. 1.מה יעשה אדם שנטפו מי רגלים על ברכיו והוא מרגיש גופו רטוב מהמים? 2.מה יעשה אם נגע בבגדיו? 3.ובאיזה אופן מותר לו להמשיך, אם בכלל?
תשובה
בשו"ת הרמ"א (סי' צ"ח) כתב: שמי שנטפו מי רגלים לאונסו מותר לקרוא ק"ש ולהתפלל, שכן בגמ' בברכות אמרו (כה.): שלא אסרה תורה להתפלל וכדו' אלא כנגד עמוד בלבד, כלומר, רק בשעה שבפועל נוטפים ממנו מי רגלים אסור אבל אם כבר פסקו מי רגלים לצאת מגופו ממש מותר. וזהו כוונת הרמב"ם שצריך להמתין עד שיכלו המי רגלים לצאת מגופו וממשיך בתפילה כרגיל. ואם המי רגלים נמצאים על בגדיו או על בשרו מותר להתפלל אלא אם כן יש ריח רע.