• שאלות כלליות

סדר תפילות בבית

הרב בנימין במברגר

י"ז סיון תש"ע
שאלה
שלום רב אני קם בבוקר אומר "מודה אני". לאחר מכן שוטף פנים ומתפנה בשירותים, שוטף ידיים ונוטל ידיים ואומר ברכות השחר. לאחר מכן שותה קפה ומניח תפילין. ברצוני לדעת כמה דברים: 1. האם הסדר תפילות הוא טוב ומקובל? 2. מהו סדר התפילות הנכון לאחר הנחת תפילין, היות ואני מתפלל בבית לבד? 3. בגלל שהעבודה משתנה ואני ברובו נמצא בדרכים אשמח לדעת את סדר התפילות במשך היום (שחרית,מנחה,ערבית), סדר התפילות והברכות לבד? 4. האם מעשר הוא חובה לפי ההלכה,וצריך לתת עשירית מהכסף לצדקה?
תשובה
1. לפני שאתה שוטף פנים כדאי שתיטול ידיים בלי ברכה ולאחר השירותים תיטול שוב ידיים ותברך כמו שאתה עושה בכל בוקר. קפה עדיף לשתות לאחר התפילה. 2. סדר התפילות הוא כמו שכתוב בסידור. מי שמתפלל לבד מתפלל כרגיל רק ללא חזרת הש"ץ וקדישים ואומר את נפילת אפיים בלי ליפול ממש. כמו כן, אין לומר י"ג מידות ביחידות. 3. כנ"ל. 4. מעשר כספיםהוא מנהג, ואם אינך בבעיות כלכליות כדאי לנהוג אותו. אם קשה, תן לפחות סכום קבוע לצדקה.