• המתנה ביניהם

כשרות אצל תינוקות

הרב בנימין במברגר

י"ב תשרי תשע"א
שאלה
יש לי תינוקת בת 4 חודשים היא החלה לאכול פעם ביום מרק בשרי, אך לעיתים לאחר כחצי שעה-שעה היא בוכה שהיא רעבה (מסרבת בכל תוקף לאכול עוד מרק) ורוצה רק בקבוק מטרנה-חלבי. האם מפאת גילה הרך ניתן לתת לתינוקת לאכול חלב לאחר בשר? אם לא, מה עלי לעשות?
תשובה
ילדים קטנים אינם צריכים להקפיד על המתנה בין בשר לחלב. אסור לתת לה חלב עם הבשר אולם לאחר ארוחה בשרית ניתן לתת לה מיד חלב ורק לוודא שהיא נקייה מבשר (גם בפה). מגיל שהם מתחילים להבין משמעות של זמן יש להרגיל אותם לחכות אבל אין צורך לשש שעות עד שהם גדולים ממש.