ישיבהבשביל זה יש אינטרנט שאל את הרב
שאל את הרב
- הלכה
- התורה והחיים
- שאלות כלליות
שאלה
אני בת 20. לאחרונה נתקלתי בחוברת-"במחשבה שניה"-שמדברת על כך שמחשב הוא השטן, כך גם האינטרנט וסרטים. בקיצור כל האיזור הזה. וזה אסור מחמת "קדושים תהיו" ו"לא תתורו".
הנה חלק מציטוטי החוברת על סרטים מצוירים:
"...יושב לו גוי טמא כשבראשו גנרטור של רפש וזוהמה...ומצייר תמונות של חיות המדברות כאנשים ועושות דברים מושחתים..דרך הסרטים המצויירים הצליח השטן להחדיר את כל התמונות הגויות, האלימות, התאווה והליצנות עד להריסת ורמיסת כל הצניעות, העדינות וטוהר המידות"
בהמשך החוברת מצולמות כל מיני מודעות שאוסרות כל חיבור לאינטרנט (אפילו כשר) וכן צפייה בסרטים אפילו כשרים גם לנשים ולילדים.
אישית אני לא בעד אינטרנט לא חסום, וסרטים לא טובים,
אבל למה הם כותבים שאסור אפילו נקיים?
הציטוטים מועתקים בדיוק כפי שנכתבו. ניסיתי להעביר את המסר שאני הבנתי.
אני מאוד אוהבת סרטים מצויירים, ולאחר קריאת החוברת אני מרגישה ממש רע (גם שאלתי רב אם מותר לבנות לראות והוא אמר שכן מבחינה הלכתית, אפילו סרטים עם אהבה (כמובן בצורה ראויה לילדים)).
הבנתי שצריך לכוון כל דבר לשם שמים, וכך אני משתדלת לעשות כשאני רוצה לצפות.
האם יש בעיה בכל שאני רואה סרטים מצויירים?
יש לציין שאני באה מרקע מבית שהתחזק להיות חרדי אך פשרני. אני אישית מגדירה את עצמי חרדית ולומדת במוסד חרדי.
תשובה
יש קהילות שהרבנים ומנהיגי הציבור החרימו ואסרו על הכנסת אינטרנט מכל סוג שהוא. מי ששיך לקהילה כזאת ישמע בקול הרבנים. במקומות אחרים יש לעשות חסימה ראויה, כגון: אינטרנט רימון. אישה אין לה איסור ביטול תורה ויכולה להסתכל לצורך הנאתה אולם רק כשהסרטים נקיים ברמה שאת מוכנה להראות את מה שאת רואה לחברות שלך.
שאלות באתר ישיבה
ניווט מהיר

























