• המתנה ביניהם

לצחצח שיניים בין בשר לחלב

הרב בנימין במברגר

כ"ה כסלו תשע"א
שאלה
1. מותר לאכול חלב כשיש שאריות בשר בשיניים אחרי שעברו שש שעות? 2. האם בין בשר לחלב וחלב לבשר חובה לצחצח שיניים?
תשובה
1. אסור לאכול חלב כשיש בשר בין השיניים. צריך להוציא את חתיכת הבשר ואז מותר לאכול מיד. 2. מי שרוצה לאכול בשר מיד אחר חלב חייב לנקות את פיו. לפעמים יש צורך דווקא בציחצוח שיניים. לאחר אכילת בשר אין חובה לצחצח שיניים, כי בדרך כלל לאחר השש שעות לא נשארים חתיכות. אם הוא יודע שנשארים לו חתיכות, יצחצח שיניו לפני אכילת חלבי.