• גזל ונזיקין

חתיכת ענף ברשות הרבים

הרה"ג דוב ליאור

כ"ב טבת תשע"א
שאלה
האם מותר לחתוך חתיכת ענף או לתלוש שורש של צמחים הנמצאים ברשות הרבים למען הפיכתם בתהליך הנקרא "ייחור" לצמח או שמא זה נחשב גזלה?
תשובה
אם זה דבר פעוט, לא נראה לי שיש בזה בעיה. בתלמוד מוזכר שאדם רשאי לקחת קיסם מגדר חבירו לחצוץ בו שיניו, כי זה פחות משווה פרוטה ואנשים לא מקפידים על דברים כאלו קטנים. יש להניח שגם העיריה/מועצה לא מקפידה על דברים כאלו פעוטים. אבל אם ייקחו מאה אנשים כנראה שכן תהיה הקפדה מצדם, ולכן מותר לעשות זאת בתור בודד פה ושם אבל אין לקחת כמות.