• שאלות כלליות

כלה באה לכלה

הרב בנימין במברגר

כ"ה אדר א' תשע"א
שאלה
בס"ד שלום כבוד הרב. התחתנתי בערך לפני 3 שבועות ומאז מטרידה אותי רק שאלה אחת. כאשר התחתנתי הגיעה אליי חברה שלי ששבוע אחרי היא הייתה צריכה להתחתן. זאת אומרת, היא כיבדה אותי ואני בשבוע של הברכות הלכתי לחתונתה. שמעתי המון שמעות ודיבורים שכאשר כלה לעתיד באה לכלה אחרת הן מתחלפות במזל ולכלה ראשונה נסגר מזל בפוריות זאת אומרת חס ושלום, אבל אני הייתי הראשונה. לכן השאלה הזאת ממש מטרידה אותי ואני מאוד מפחדת. אומנם שאלתי את הרבנית שלי והיא אמרה לי שכל זה שטיות, אבל המקרים קרו ויש הוחכות בשטח. אשמח לתשובה ממך.
תשובה
יש מנהג בחלק מעדות המזרח שאין לחתן וכלה ללכת לחתונה אחרת אלא אם כן מחליפים ביניהם חפצים או פריטי לבוש. החשש הוא עין הרע. מי שלא נוהג את המנהג הזה לא צריך לחשוש בכלל. בעדה שנוהגת, החשש הוא לכתחילה אבל אם כבר הלכת את לא צריכה לחשוש. אם את בכל זאת דואגת, תאמרי כמה מזמורי תהילים המדברים על הצלה. שיהיה לכם הרבה מזל טוב ותזכו להרבה שמחה, אושר ושמחות. הרב בנימין במברגר