• פסוקים ושם ה'

האם חצי פסוק טעון גניזה

הרב בנימין במברגר

כ"ה אדר א' תשע"א
שאלה
באחד מבתי העסק בירושלים על הקבלה מהקופה מופיעות המילים "ברכת ה’ היא תעשיר" שזהו חצי פסוק מספר משלי פרק י’ פסוק כ"ב. האם צריך לגנוז קבלה כזו? ואם כן, מה ניתן לעשות כדי למנוע מאותו בית עסק להוריד כיתוב זה? בנוסף לכך האם בס"ד, ב"ה, בע"ה, ד’ או ה’ טעונים גניזה?
תשובה
לכתחילה ראוי שלא לכתוב חצי פסוק מאחר ויש לגנוז אותו. אולם אם מטרת כתיבת מילים אלו אינה לשם פסוק אלא למליצה ורעיון בלבד אין צריך לגנוז את הקבלה. את המילים בס"ד וכו' אין צריך לגנוז.