• יארצייט ואזכרה

הטעם לריבוי האזכרות

הרב דוד חי הכהן

כ"א אדר ב' תשע"א
שאלה
בס"ד לכבוד הרה"ג דוד חי הכהן שליט"א 1. רציתי לשאול מדוע עושים אזכרה בשבעה, בשלושים, בי"א חודש ובי"ב חודש, מה הטעם של כל תאריך? 2. מי שנפטר בשנה מעוברת בה’ אדר א’, מתי עושים אזכרה של י"א חודש ושל י"ב חודש, והאם צריך גם ביום השנה שזה י"ג חודש?
תשובה
קיבלנו שעוברים על הנפטר דינים שונים שהם קשורים עם זמני האבלות בסוף שבעה בסוף שלושים ובסוף יב חדש. בשנה מעוברת מונים יב חדש כך שמי שנפטר בה' באדר א' סוף יב חדש בה' שבט תשע"ב ואזכרה של יא' חדש ביא' בטבת. ומלבד זה יש לעשות אזכרה קטנה בכל שנה בתאריך יום השנה ולכן בשנה הבאה יש לקיים אזכרה קטנה גם בה' באדר.