• שבת ומועדים
  • ספר ויקרא

נערה קטנה מארץ ישראל בזמן נעמן

הרב בנימין במברגר

כ"ו אדר ב' תשע"א
שאלה
בשם חותני, אני שואל מה הפטרה הרגילה של פרשת תזריע, מדובר על נערה קטנה מארץ ישראל שנשבתה בזמן נעמן. מה קרה לה?
תשובה
הסיפור נמצא בפרק ה' בספר מלכים ב'. נעמן היה שר צבא ארם. אדם חשוב מאוד. לנעמן הייתה צרעת. הצרעת עליה מדובר אינה מחלה כי אם תופעה ניסית התלויה במצבו הרוחני של האדם. באחד הקרבות של ארם עם ישראל הם שבו נערה אחת שנלקחה להיות שפחה של אשת נעמן. היא הציעה שנעמן ילך לאלישע הנביא והוא ירפא אותו מצרעתו. נעמן הלך לאלישע והוא המליץ לו לטבול במי הירדן. לאחר הטבילה נעמן נרפא כליל ואמר: "הנה נא ידעתי כי אין אלהים בכל הארץ כי אם בישראל". מה קרה לנערה עצמה, הנביא לא מספר לנו.