• תהלים ותפילות אישיות

תפילה אישית ושתיה מברז

הרב בנימין במברגר

ב ניסן תשע"א
שאלה
1. האם מותר לומר את שם ה’ בתפילה קצרה, כגון זו שיש בכמה סידורים אחרי שחרית ב-13 זכירות - "יהיה רצון מלפניך ה’ אלוקינו שתכוף יצרנו לעבודך תמיד "? 2. האם מותר לבקש בקשה אישית בעמידה אחרי אלוקי נצור או לחילופין לפני? 3. אם שתיתי מברז ואינני יודע כמה שתיתי, מה לגבי ברכה אחרונה? 4. האם אפשר לקרוא שניים מקרא ואחד תרגום בצורה כזאת, יום אחד לקרוא את כל המקרא יום שני את כל המקרא ויום שלישי את כל התרגום?
תשובה
1. כתפילה מותר. 2. מותר לאחר הפסוק "יהיו לרצון אמרי פי". 3. ספק ברכות להקל ואין לברך. אולם עליך לשים לב בכדי לא להפסיד ברכות. 4. כן. עדיף לקרוא פסוק, פסוק ותרגום יחד.