ישיבהבשביל זה יש אינטרנט שאל את הרב
שאל את הרב
- משפחה, ציבור וחברה
- חינוך
- חינוך כללי
שאלה
לכבוד הרב יוסף וייצן שלו’ וברכה,
רצינו בבקשה לקבל הדרכה אמונית לגידול של ילד מיוחד שנולד עם תסמונת דאון. הטיפול בילד דורש המון כוחות נפש וגוף, כולל התמודדות עם התפתחות יותר איטית של התינוק, ועוד התמודדויות רפואיות מגוונות. התמודדות עם יחס החברה לילד, עם היחס הלפעמים מנוכר של מטפלים ורופאים שמאבחנים ומטפלים בו ולפעמים מתנהגים בצורה לא רגישה ואומרים דברים שמחלישים את ההורים. איך אפשר לקבל כוחות ושמחה להתמודדות היום יומית עם כל מה שדרוש כדי לתת לילד את המירב כדי שיתפתח ויגדל כרצון ה’.
תודה רבה לרב
תשובה
אני בטוח שמההתמודדות הענקית שלכם תצאו מורווחים. כבר לפי מה שאת כותבת אתם גיבורים יותר, מחוברים יותר ועוד מעלות נוספות. אתם צריכים בכל שבוע לחזור ולסכם לעצמכם מה אתם מרוויחים מכך שיש לכם ילד מיוחד. כנראה שזו הדרך הכי טובה עבורכם שהקב"ה חשב להגדיל ולהעצים אתכם. חיקו ואימצו בדרך זו.
מעבר לכך שמעתי שיש קבוצות תמיכה של הורים לילדים עם סיפור דומה. אני מניח שגם קשר עם קבוצה מעין זו יכולה לתת תוספת כוח ועצמה. אולי תנסו זאת ויהיה ה' בעזרכם.
אתם כולים לפנות לחברי הרב רפי פורשטיין או לרב שי פירון שהם מצויים בנושא זה ומכירים את השטח ואת העמותות וההתאגדויות שמהם תוכלו לבחור מה יכול לתרום גם לכם.
שאלות באתר ישיבה
ניווט מהיר
























