ישיבהבשביל זה יש אינטרנט שאל את הרב
שאל את הרב
- תורה, מחשבה ומוסר
- עבודת ה', מצוות ותשובה
- איך וכמו מי לפסוק הלכה?
שאלה
שלום וברכה,
אנחנו ספרדים ומשתדלים לנהוג לפי הרב עובדיה יוסף שליט"א. מצד שני - אנו משתייכים לציבור הדתי לאומי והרב בהשקפותיו לציבור החרדי.
1. האם מותר ללכת אחרי הרב בענין הלכות ואחרי רב אחר בענין השקפה? שהרי צריך עשה לך רב - אותו רב כשנוח וגם כשלא.
2. אם כן, מה קורה כשהלכה מתנגשת עם השקפה - למשל: השקפה: חוגגים עצמאות, אך לפי הרב ההלכה היא לא לומר הלל וכ"ו (והוא בכלל לא בגישה של יום חג).
תודה מראש,
תשובה
א. אפשר ללכת אחרי רב שמומחה בנושא אחד ואחרי רב אחר בנושא שני. כך מובא בחז"ל שבהלכות שבת פסקו כר' שמעון, ובהלכות יו"ט כר' יהודה.
ב. כיון שהרב פסק לא לומר הלל כי לדעתו הקמת המדינה היא לא טובה ברורה מצד הקב"ה כיון שמסר אותה ביד מנהיגים לא דתיים, ואנחנו חושבים שלמרות שהמנהיגים אינם שלמים היתה כאן הצלת נפשות עצומה, וכן הצלת ארץ ישראל וקיבוץ גלויות ועוד הרבה טובות לאין ספור שנעשו לעם ישראל לכן אפשר לומר הלל, ולמי שחושש יאמר בלי ברכה. ובכלל נקבע שבשאלות פרטיות ילך כל אחד אחרי רבו, אבל בשאלות שנוגעות לציבור תפסוק הלכה מועצת הרבנות הראשית. ובזמן הקמת המדינה פסקה הרבנות הראשית לומר הלל בלי ברכה.
שאלות באתר ישיבה
ניווט מהיר






















