• שאלות כלליות

נדירת נדר על מזון לא בריא

הרה"ג דוב ליאור

י"ט אייר תשע"א
שאלה
שלום רב לכבוד רב. יש לי רגישות לצליאק ונאסר עליי לאכול חיטה וכל דבר שעשוי מקמח חיטה. בעקבות כך הוספתי למשקלי 20 ק"ג ממזון לא בריא, וגם אכלתי גלוטן מה שגרם לי לבעיה קשה. אני רוצה לנדור נדר שאתנזר ממאכלים שמכילים גלוטן ורק כך אחזיק מעמד ולא אשבר. האם ניתן לנדור נדר שמתאריך מסוים ועד תאריך מסוים לא אגע במאכלים שמכילים גלוטן? האם זה מותר? קשה לי להפסיק מאכילת מזון שאסור לי.
תשובה
אדם יכול לנדור נדר כדי לחזק את עצמו בדבר טוב, כמו שבדורות הקודמים אדם שהיין היה גורם לו לדברים לא טובים היה יכול לקבל על עצמו נזירות. אך עדיף לעשות את הדברים האלה בלי נדר, משום שלכתחילה ראוי לא לנדור. אך אם היא צריכה דבר שיזרז אותה להתחזק בהנהגה טובה, מותר לנדור.