שאל את הרב

  • הלכה
  • שחיטה והכשרת בשר

כלים של כבד

undefined

הרה"ג דוב ליאור

כ"ב אייר תשס"ד
שאלה
כלים שהשתמשנו בהם לחיתוך ושמירת כבד עוף ובקר, האם מותר להשתמש בהם לצורך אחר או שהשימוש בהם יהיה להבא רק לבשר שלא הוכשר?
תשובה
מצד עיקר הדין, כלי שהשתמשנו בו לשמירת בשר לא מוכשר, מכיוון שהבשר שבתוכו היה גושי ולא נוזלי, לכן הדפנות לא בלעו ממנו והוא מותר לשימוש לאחר שטיפה והדחה היטב.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il