• שבת ומועדים
  • קריאת התורה בשבת

דיוק בקריאת ההפטרה

הרה"ג יעקב אריאל

ל אב תשע"א
שאלה
מה רמת החיוב לדייק בקריאת ההפטרה? האם היא זהה להלכות בקריאת התורה (לגבי הטעויות בהן חייבים להעיר ולחזור לקרוא בצורה נכונה, החיוב שכל הציבור ישמע את הקריאה וכו’)? כידוע, העולים לקרוא את ההפטרה אינם בהכרח בעלי קריאה מנוסים, ולעיתים הם קוראים עם טעויות רבות, חלקן משנות את המשמעות וחלקן לא. האם יש מקום להגביל את הקריאה בהפטרה רק לאלו שקוראים בצורה מדוקדקת כהלכה? ומה ראוי לעשות בבעלי -שמחה, כגון חתן ובר-מצוה, ולהבדיל - בעל "יארצייט" המבקשים לקרוא את ההפטרה למרות שהם עלולים לקרוא עם שיבושים משמעותיים?
תשובה
בהפטרה הנקראת מתוך ספר מודפס יכול כל אחד לתקן לעצמו בעצמו ואין צורך להחזיר את הקורא.