• שאלות כלליות

תפילה לחתונה עם מישהו מסויים

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

ד סיון תשס"ד
שאלה
אני בת 16 וחצי. אני מעוניינת להתחתן בערך בעוד שנה שנתיים, ואני מעוניינת במישהו שהיה המדריך שלי בבני עקיבא. הוא מאוד צדיק והוא לומד בישיבתו של הרב שלמה אבינר. אני מרגישה שיש בינינו מין שלמות כזאת ואני מרגישה שאנחנו כל כך מתאימים ואיתו אני רוצה לבלות את שארית חיי. האם מותר לי להתפלל לריבונו של עולם על מישהו מסויים שאני רוצה??? אם אני מרגישה שהוא המיועד בשבילי זה אומר שגם הקב"ה רוצה בכך? אני מעוניינת בו כבר שנים. אנחנו שומרים נגיעה כמובן ואנחנו לא בקשר של אוהבים אבל אני נורא סומכת עליו והוא מכיר אותי מצויין! האם אכן מותר לי להתפלל לקבל אותו או שאין זה הדבר הנכון? איך אני יכולה לדעת אם אכן הוא הנכון והמיועד בשבילי?
תשובה
אין לדעת מי הוא המיועד לך אולי מישהוא עוד יותר טוב מהבחור הזה ואולי זה כן הבחור המתאים על כן תתפללי באופן כללי שתזכי לבחור טוב וכיון שאת עדיין צעירה והחתונה רחוקה לא רצוי לשמור קשר קבוע זמן כל כך ממושך. וכאשר תגיעי לגיל המתאים לחתונה אז תחזרו לברר את רצונכם אם עדיין מצד שניכם יש רצון להנשא.