• תורה, מחשבה ומוסר
  • בקשת סליחה

אגו וסליחה

הרב בנימין במברגר

ל אב תשע"א
שאלה
שלום. אני בכיתה י’ ויש ילדה שפגעה בי ממש וגרמה לחרם בכיתה עליי. עכשיו כשהסתדרתי בחברה וטוב לי בכיתה, יש לי חברות והכל טוב ברוך השם. עוד יומיים בע’ה מתחיל חודש אלול, חודש הסליחות. אין לי אומץ וכוח ללכת ולבקש סליחה. ואני בכלל לא מבינה למה אני צריכה לעשות את זה. לא עשיתי כלום. והיא יודעת שלא עשיתי כלום, היא עשתה את מה שעשתה ’’בטעות’’. אבל עדיין, היא לא תקשרה איתי, לא דיברה, לא ביקשה סליחה, פשוט התעלמה ממני והסתובבה לידי בראש מורם ובהתנשאות. אז מה לעשות?? לעשות את הצעד הזה ?? לבקש סליחה כשאני לא שלמה עם הסליחה הזאת ?? אשמח לתשובה מהירה , שנה טובה ותודה רבה.
תשובה
אם את לא פגעת בה אינך חייבת לבקש סליחה ממנה. סליחה מבקש מי שפגע ולא מי שנפגע. אולם גדול השלום וכדאי להתפייס לפני ראש השנה. אם אפשר, גשי אליה ותבקשי לפתוח דף חדש ביחסים ביניכם. אינך חייבת להיות החברה הטובה שלה אבל לפחות להשתדל שתחיו בשלום אחת עם השניה ולא תפגעו אחת בשניה.