• פירות וירקות

תולעים בשימורי קטנית

מכון התורה והארץ

י"ח תשרי תשע"ב
שאלה
שלום כיצד לבדוק תולעים בשימורים מוכנים כמו שעועית אפויה ברוטב (היא עם תבלינים ורוטב סמיך שקשה להבין מה מתוכו תולעים ומה תבלינים)? וכן לגבי שעועית ללא רוטב? האם הסתכלות וזריקת השעועית בעלת כתמים חומים בשעועית ירוקה/צהובה מספיקה או שיש לעשות בדיקה מעמיקה יותר/אחרת? תודה רבה
תשובה
בס"ד שלום וברכת ד' אין אפשרות לבדוק. אם הכשרות טובה אין תולעים. בכשרות רגילה כמעט ואין אפשרות לבדוק. מועדים לשמחה הרב יהודה הלוי עמיחי