• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות לבעלי תשובה

לבוש של חוזר בתשובה

הרב ש. יוסף וייצן

ז תשרי תשע"ב
שאלה
בס"ד...שלום ! יש לי חברה שבעלה חזר בתשובה לפני 27 שנים היום הוא רב ושוחט. בעבר היו להם חברים רבים שהיו באים והולכים וגם כרובי משפחה אך ממתי שחזר בתשובה התרחקו ממנו בשל דעותיו הדתיות שלא לדבר על דיבורים שלדבריו זה רכילות ולא אצלו בבית. חוץ מזה גם הלבוש שלא כל הזמן חליפה שחורה חולצה לבנה וענבה ומגבעת מה שמגביל אותו לצאת לבלות עם אישתו שלא חזרה בתשובה אך משתדלת לעשות הכל כבקשתו והיא לא מעוניינת ללבוש חצאית או שמלה וחולצות וכ"ו...האם הרב חייב ללכת תמיד בלבוש כזה ? האם יש חיוב להתלבש כך ? האם הלבוש פוגע בתואר הרב שלו ? הרי כל הידע והחכמה בראש ובלב. אם כך הוא יכול להתלבש רגיל ומה שהוא רוצה כדי לשמור על שלום בית ולטייל עם אישתו בלי להרגיש לא נעים שיגידו מה הרב הזה עושה עם האישה הזאת בגלל הלבוש שלה שאין בו כל סימן לדת כלומר מכנסיים צמודים וחולצת מחסוף וכ"ו הכוונה שלי האם הרב יכול להתגמש בקשר לביגוד וללבוש כל בגד העיקר שיהיה צנוע או להישאר בתלבושת אחידה?
תשובה
שלום רב: אנו בדור שהחופש מאד נפוץ בו. אנשים מתרגלים לקבל את האחר כמות שהוא בלי ללחוץ עליו להשתנות לפי הצרכים החיצוניים והחברתיים. לכן נראה שדווקא יש כאן יופי שכל אחד מתלבש לפי מה שמתאים לו. לבוש של חליפה אינו דווקא לבוש של רבנים. זהו לבוש שאנשים מרגישים שכך הם מכבדים את צלם האלוקים שלהם. כל טוב