• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

שביעי של פסח ביום שישי - מימונה בשבת?

הרב יוסף אפריון

י"א מרחשון תשע"ב
שאלה
שמתי לב שהשנה מוצאי פסח יוצא בליל שבת. לא זכור לי שזה קרה בשנים האחרונות (אני בן 35) מה עושים? (אם זה משנה , אני ספרדי) ממשיכים לאכול כשר בכלים כשרים? כי לא נראה לי שמותר להחליף את הכלים לפני צאת הפסח, ואחרי כניסת שבת בטח כבר אסור. אם חייבים להמשיך לאכול כשר, האם זה לא מתנגש עם האיסור להוסיף על המצוות, ובעצם לשמור פסח 8 ימים? האם זה אומר שכל חגיגות המימונה, למי שנוהג, למוצאי שבת?
תשובה
שלום יום טוב ראשון של פסח חל לעיתים בשבת. [תשנ"ה תשנ"ח ובשנים הבאות כמעט ברצף: תשע"ה תשע"ו תשע"ח תשע"ט ועוד]. הדבר הטוב ביותר הוא להמשיך לאכול כשר בכלי פסח ואת כל ההחלפה של הכלים וחגיגות המימונה לדחות למוצאי שבת. כך גם נרויח פחות חילול שבת.