• שבת ומועדים
  • הדלקת נרות

מספר שאלות בנושאים שונים

הרב בנימין במברגר

שאלה
שלום רב. יש מספר שאלות: 1) אני אחותי הגדולה ואמא שלי מדליקות כל שבת נרות בסדר מהקטנה לגדולה (אני, אחותי הגדולה ואמא שלי) האם הסדר משנה? ואם כן מהו? חשוב לציין שאמא שלי גם קוראת ברכה ארוכה. 2) כאשר אני קוראת תהילים צריך לקרוא את הקרי או הכתיב (הטעות או התיקון)? 3) מותר לפרש חלומות? 4) לפעמים קורה לי שאני מתבלבלת בין נטילות הידיים. לעשות את הנטילה עוד פעם או להמשיך למרות שהתבלבלתי?
תשובה
1. זה לא משנה הסדר. לפי שיטות הספרדים (וכן גם דעת הרב ליאור) אין לבנות לברך אם האמא מדליקה באותו חדר. לכן לשיטתם, שהאמא תדליק בברכה ואחר כך הבנות ידליקו ללא ברכה. ניתן להדליק ישר אחרי שהאמא מדליקה ולא צריך לחכות שתסיים את כל תפילה שאומרת. 2. לפי הקרי. 3. לא צריך לשים לב לחלומות. אם החלום מבהיל את החולם אפשר לעשות סדר הטבת חלום או לומר תפילה בזמן ברכת כהנים. רק תלמידי חכמים גדולים מאוד שמתעסקים בתחומים כאלו יודעים לפרש חלומות. 4. לא ברורה השאלה. אם הכוונה לבוקר, תמשיכי עד שיהיו לך שלוש פעמים לסירוגין על כל יד.