• שבת ומועדים
  • חמץ וכשרות מוצרים לפסח

עוגיות פפושדו

הרבנות הראשית לישראל

כ"ג ניסן תשע"ב
שאלה
שלום כבוד הרב! בשנים הקודמות ראיתי שהרב מרדכי אליהו זצ"ל אסר את עוגיות פפושדו (מצה עשירה) ואמר שזה חמץ גמור ואילו הרב עובדיה שליט"א אמר שמותר לספרדים גם לכתחילה. השנה יצא פרסום של הרב יעקב יוסף שהשגיח במפעל שדיבר עם אביו וסיפר לו שאכן יש בעיה עם העוגיות ולא רק אלא שגם היין יין נסך, בסוף קראתי שהרב עובדיה התיר מצה עשירה (מצה ממש לא עוגיות), והתפלא על כך שלא ידע את העובדות הנ"ל כל השנים אך לא התייחס בצורה ישירה לעוגיות. מה לעשות בנוגע אליהן? ואם זה אכן נכון מדוע לא מורידים אותם מהמדפים או שמוציאים הודעה מטעם הרבנות הראשית על מנת לא להכשיל את הרבים? תודה וחג שמח
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה הרב אברהם יוסף שליט"א, רבה של חולון וחבר מועצת הרבנות הראשית לישראל, נותן כשרות לעוגיות הנ"ל. כל העוגיות והמצות מצה עשירה לא נעשות מקמח שמור כמו שמשתמשים במצה שמורה, לכן המקפיד לאכול רק מצה שמורה לא יכול לאכול את הנ"ל. בברכה, הרב חגי בר גיורא