• עובד ומעביד

לדווח על עובדים שמרמים בשעות עבודה

הרה"ג יעקב אריאל

ל ניסן תשע"ב
שאלה
אני עובד במקום עבודה מאוד מיוחד וערכי. מצווה על אמירת אמת, תוך מתן חו"ד לבית משפט בעניינם של אנשים שעברו על החוק. השבוע שמתי ליבי לתופעה חמורה ששתיים מהקולגות שלי נוהגות להחתים אחת לשנייה כרטיסי עובד. האחת אף מגדילה לעשות ולא מגיעה לעבודה כלל, לעיתים, ונרשם לה יום עבודה מלא. מדובר בעובדת אשר מתמחה בתחום של עבריניי מרמה. העובדת השנייה, בעבר היה סיפור איתה שגנבה מקשיש אצלו עבדה, אך התיק נסגר והיא שכנעה את מעסיקי להעסיקה. כיום אני לא בטוחה שהגניבה לא היתה, ושהיא לא עושה דברים חמורים יותר, כגון: שוחד וכו’. אני חש גועל ודחייה מהם, וחושב שהם לא יכולות לעבוד במקום כזה. אני שוקל לפנות לממונים עליי ולדווח או לגוף גדול יותר בנציבות, אולי בעילום שם. מה לפי ההלכה עליי לעשות? אודה על תשובתכם בהקדם.
תשובה
לפני הודעתך לממונים שלח מכתב אנונימי לחשודות שאם תמשכנה בדרכן תיאלץ לדווח על כך לממונים.