כשרות עופות בהכשר הרבנות שאלת המשך

הרבנות הראשית לישראל

א אייר תשע"ב
שאלה
לכבוד הרב חגי בר גיורא שליט"א (הרבנות הראשית לישראל) בהמשך לשאלתי בענין כשרות עופות: כמובן שגם לי חרה מאוד העניין של הוצאת לעז על הכשרי הרבנות. אך לעצם העניין האם ידוע לכבוד הרב מה מקובל בהכשרי הרבנויות בשחיטת עופות? האם בודקים את צומת הגידים והריאה לפחות בבדיקה מדגמית ואז כמובן שלא קיים החשש הנ"ל או שמא לא בודקים בכלל אלא אם כן יש חשש או ידיעה מיוחדת לגבי משלוח ספציפי. וכן מה ההבדל בן כשר למהדרין בהשגחת הרבנות או כשר סתם לגבי בדיקות אלו אוח ענינים אחרים בכשרות העופות. אודה לכבוד הרב על תשובתו.
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה בכשרות מהדרין של הרבנות עושים בדיקה מדגמית וכן ממששים את כל הריאות וצומת הגידים. ההבדל בין מהדרין לכשרות רגילה הוא בקצב השחיטה והחלפת השוחטים. בברכה, הרב חגי בר גיורא