• תורה, מחשבה ומוסר
  • שאלות כלליות

אמונה תלמיד ישיבה

הרב ש. יוסף וייצן

ד אב תשע"ב
שאלה
שלום הרב, אני תלמיד ישיבת הסדר בשיעור ה’ בישיבה גדולה יחסית. בישיבה אני נחשב כתלמיד טוב ומוערך בין החברים הרבנים (שצופים לי עתיד בשמי עולם הישיבות). לשאלתי: זה כבר תקופה שעובר עלי משבר גדול. לא נפלה רוחנית ודי, אלא ניתוק משמעותי. אינני מרגיש אלוקות בשום פרט מפרטי החיים, חויית ניתוק שלא נגמרת. שום "חיות" בעבודת ה’ ושום ה’ בקרבי. לא רק בקיום המצוות ובתפילה אלא אפי’ בלימוד תורה. אני מרגיש ממש כמו התיאור של הרב באורות התשובה פ"ב לגבי מי שאיבד את זיקתו לאלוקות, אך בניגוד לתיאור הרב שם, אני לא מוצא "תשובה כללית" מספקת. לאחרונה גיליתי גם שדברים שעשו לי טוב בעבר- מחמאות ודירבון מהרמי"ם/ שאלות של תלמידים צעירים יותר/ להעביר "חבורות"- כל אלו נעשו מעיקים וחונקים. (אני מתנצל שהבעיה אולי כללית מידי אך אינני יודע להגדיר אותה יותר טוב אפי’ לעצמי, ממה היא נובעת ומה אפשר לעשות כנגדה. אמנם "תשובות" אמוניות המיישבות את השכל יש לי אבל הן לא מספיקות כדי לעורר מחדש את הלב הכבוי). תודה על ההתייחסות.
תשובה
שלום רב: צריך להכיר באופן אישי אותך. באופן כללי, השמחה באה כשאדם מצליח ללמוד מה שליבו חפץ. כנראה אתה לא מוצא את חלקך בתורה. כדאי שתהיה קשוב יותר לעצמך וללמוד מה שלבך חפץ. במיוחד הדברים נוגעים ללמוד אמונה וענייני רגש ועבודת ה'. כל טוב