• מגע ותערובת בין בשרי לחלבי

ריסוק בבלנדר יד

הרבנות הראשית לישראל

ו אב תשע"ב
שאלה
האם ניתן לרסק בעזרת בלנדר ידני מרק בשרי לתינוק כשהוא קר, כשבעבר השתמשתי באותו בלנדר להכנת שייקים חלביים קרים גם הם?
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה, טעמים עוברים בחום תמיד וב"קר" כאשר יש לחץ של חיתוך וחריפות. לכן לכתחילה יש לייחד בלנדר מיוחד לחלבי ובשרי כי לפעמים משתמשים בו גם בחם או בדברים חריפיםאו מלוחים, אם נתיר כאשר משתמשים רק ב"קר" בלי חריפות אפשר לטעות להקל בכל המקרים. מרק בשרי לפעמים נחשב לחריף ואז הוא מוציא את הטעמים הבלועים בבלנדר, אולם אם ערבבו בו רק חלב ב"קר" בלי דברים חריפים והוא נקי - אין חשש לבליעת חלב. בברכה, הרב חגי בר גיורא