• מקום התפילה

תפילה ליד ריח רע ואזיקון בשבת

הרב יצחק בן יוסף

כ"ו אלול תשע"ב
שאלה
יש לי שתי שאלות: 1. האם מותר להתפלל (יש הבדל בין שמונה עשרה לשאר התפילה?) או ללמוד תורה ליד אדם שמריח לא טוב (אם לא מה הפיתרון? וגם זה קרה לי פעם שלאחר שהתחלתי שמונה עשרה, מה לעשות?)? 2. האם מותר בשבת לקשור דבר עם אזיקון?
תשובה
1. ריח רע שאין בו ממש (כמו להפיח ) מותר ללמוד תורה מפני ביטול תורה אבל קריאת שמע או ברכות הנהנין ותפילה אסור וצריך להתרחק .(שו"ע עט,ט ) אך אם הריח הוא ריח של זעה או ריח הפה אין צריך להתרחק (שו"ע פו,א ונושאי כלים) תפסיק עד שהריח יפסק (רמ"א קג,ב) או תצטייד בריחות טבים . 2. אזיקון- אסור להשתמש בשבת.