• תורה, מחשבה ומוסר
  • מידות ותיקונן

עלייה רוחנית במידת הגאווה

הרב ש. יוסף וייצן

ד תשרי תשע"ג
שאלה
שלום כבוד הרב, לפני כמה חודשים התחלתי לעבוד על מידת הגאווה וברוך השם ב"ה אני משתפר אבל היצר הרע כל הזמן מבהיל אותי בלב שאני יתגאה ועל כל מעשה טוב שאני עושה ומרוב הפחד והבהלה שאני יתגאה ויהיה מתועב לפניו יתברך מזה אני מתחיל להתגאות! ואני מתחיל להכנס למעין שיכרון חושים שקשה לשלוט עליו!אני מודע לזה שאין במה להתגאות אבל לצערי הרב זה לא עוזר כי הפחדים נמצאים בלב שלי.שאלתי היא: כיצד עליי להתייחס לעלייה רוחנית? וכיצד להסיר את הפחדים האלו שהם בעצמם גורמים לי לנפילה? אני בטוח שאתה מאוד מנוסה בזה כבוד הרב ואני מאוד אודה לך עם תעזור לי בזה כי הדבר הזה חוסם אותי רבות מאוד ברוחניות מלהתקדם כאבן הקטנה שחוסמת צינור מים. תודה רבה :)
תשובה
שלום רב, הגעת לשלב שהדרך הנכונה היא לא לחשוב על עצמך מטוב ועד רע. אל תתעסק עם הנושא הזה יותר. אל תנסה לשבור את הגאווה ואל תנסה לרדוף אחריה. מבחינה מעשית תעשה מעשים שמתאימים להנהגה של ענווה. מבחינת המחשבות לא לחשוב על הנושא עתה למשך תקופה. אל תעיר הערות לאחרים וכד'. אל תשים לב להערות של אחרים על מעשיך. אל תתפעל ממה שאומרים עליך בין לטוב ובין לרע. כל טוב