• שחיטה והכשרת בשר

אכילת חלק אחורי בחו’’ל

הרב דוד חי הכהן

י"ב אלול תשע"ב
שאלה
שלום, אבי שוחט ומנקר חלק אחורי עוד מימי חייו במרוקו, ומאז עליתנו לארץ ישראל בשנות החמישים, אנו אוכלים רק שחיטה עצמית ולכן אנו לוקחים איתנו בשר לכל מקום שאנו נוסעים. אנו נוסעים לארה’’ב לחג הסוכות. אנו מתכוונים לקחת איתנו בשר מהחלק האחורי. האם מותר לנו לאכול את הבשר שם אף על פי שאינו מותר לתושבי חו’’ל? כמו כן, האם מותר לאורחינו לאכול מהבשר שאנו לוקחים איתנו? האם מותר לנו לשחוט ולאכול בחו’’לֹ מהחלק האחורי? בתודה,
תשובה
לא שמעתי שיש תקנה בחו"ל לא לאכול בשר אחורי אלא כך נהגו כדי להינצל בקלות מאיסור שאין הרבה בקיאים בו, על כן אין עליכם איסור לאכול בשר מנוקר ע"י אביך, אבל טוב שהיהודים שם לא ידעו זאת כדי שלא יקלו לעצמן ויגיעו למכשול חלילה.