• חזרת הש"ץ

תפילה ליד קברי צדיקים

הרב דוד חי הכהן

כ"ג אלול תשע"ב
שאלה
שלום , 1. מה הדין במידה והתחלנו חזרת תפילת העמידה במניין, ובהמשך יצאו מס’ אנשים כך שלא נשאר מניין, האם ממשיכים בחזרה כרגיל או מפסיקים? 2. ההלכה אומרת שהפטרה בשבת צריכה להכיל מינימום 21 פסוקים, 3 כנגד כל עולה לתורה, אם כך, כיצד ישנן הפטרות קצרות ביותר, כגון : עניה סוערה, שובה, רני עקרה וכו'? 3. ישנה הלכה האוסרת תפילת חובה ליד קברי צדיקים, אם כך כיצד יש מינייני תפילה בסמוך לציון רשב"י ובנו רבי אלעזר, כמו גם בסמוך לציון ר’ מאיר בטבריה? תודה.
תשובה
א.אם נשארו רוב האנשים אפשר לסיים את החזרה ללא אמירת קדיש שאחריה. ב.נכתב בפוסקים כי אם נסתיים העניין בפחות פסוקים אפשר לסיים שם. ג.המקום שמתפללים אינו סמוך ממש לקבר אלא מבנה בפני עצמו סמוך לקבר ולא מחובר אליו ולכן אין בזה האיסור הנזכר.