• שבת ומועדים
  • מקום מחלל שבת

לפרסם למכירה באתר שפתוח בשבת

הרב יצחק בן יוסף

ה תשרי תשע"ג
שאלה
שלום לרב, יש אתרים שאפשר לפרסם בהם מוצרים למכירה בחינם. אך הם פתוחים גם בשבת ויש אנשים שרואים את הפרסום שלך גם בשבת. האם מותר לפרסם מודעה באתר כזה? נ.ב. בקשר להתמודדות עם הצניעות באתר, לפני שאני נכנס אני מבטל את האפשרות לתמונות. האם יש בעיה בכל זאת להיכנס לאתר כזה? תודה
תשובה
נושא שמירת השבת הוא מהשקולים כנגד כל התורה כולה. השומר שבת מעיד בכך שהוא מאמין בבורא עולם שברא את עולמו בשישה ימים. ובנוסף לכך, בימים של מאבקים חברתיים אין דבר יותר חברתי מאשר מנוחת השבת ולקרוא לשבת עונג ולא לעסוק בענייני החול. אך איננו יכולים להשפיע על אנשים שלא מעוניינים בכך ואינך מכשילם שהרי הם יכולים להכנס לאתר בכל השבוע. בקשר לנושא הצניעות, חשוב לבטל מראש שלא יהיה אפשרות לראות תמונות שאינם צנועות, כמו אינטרנט רימון וכדומה. גמר חתימה טובה